brandkontroll.nu
Logga in
LSO
Säkerhet
Integritet

Kontakta
Systemsäkerhet
På denna sida redovisar vi kortfattat några av våra säkerhetsåtgärder. Vill ni ha mer detaljerad information så kontakta någon av våra återförsäljare.

Säker uppkoppling

Vi använder säkert protokoll, så kallat https. HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) är ett protokoll för krypterad transport av data via http-protokollet. HTTPS-anslutningar används ofta för betalningsöverföringar på Internet och för känsliga överföringar inom företag.

HTTPS uppkoppling

Separata databaser

Varje kund har sin information i sin egen databas. Det innebär att skulle något gå fel hos någon kund så berörs inte övriga kunder.

Backups

Backup görs 3 gånger dagligen på databaser och uppladdade filer. Hela systemet (operativsystem etc) säkerhetskopieras dagligen. Hårddiskarna är redundanta, vilket betyder att går en hårddisk sönder så finns data på en annan hårddisk och systemet kan köras vidare.

Drift

Den fysiska driften av systemet står Crystone för. Servern är dedikerad till Brandkontroll.nu. Den har även de senaste operativsystemen och övervakning, uppdateringar, samt anti-virusprogram hanteras dygnet runt. Driften har UPS (Uninterruptable Power Supply) och kan köras även vid lokala strömavbrott.

 

Wikipedia
Mer info om HTTPS hos Wikipedia.

Backup


Crystone
Mer info hos Crystone.